ˆ
Zmiana wielkości treści
Zmiana kontrastu serwisu
WyłączWłącz skróty klawiatury
Zmień interlinię
Przejdź do strony głównej

Biuletyn Informacji Publicznej

Starostwo Powiatowe w Nowym Mieście Lubawskim
  • Logo Biuletynu Informacji Publicznej
  • Godło Rzeczpospolitej Polskiej
ˆ

Rejestr zmian

Pobierz dane XML Zamówienie publiczne: Usługa polegająca na przeprowadzeniu szkolenia kelnerskiego w ramach Projektu „Wiedza i umiejętności – zajęcia pozalekcyjne dla 295 uczniów 3 szkół zawodowych z Powiatu Nowomiejskiego” dofinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego.Drukuj informację Zamówienie publiczne: Usługa polegająca na przeprowadzeniu szkolenia kelnerskiego w ramach Projektu „Wiedza i umiejętności – zajęcia pozalekcyjne dla 295 uczniów 3 szkół zawodowych z Powiatu Nowomiejskiego” dofinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego.

Szczegóły informacji

Usługa polegająca na przeprowadzeniu szkolenia kelnerskiego w ramach Projektu „Wiedza i umiejętności – zajęcia pozalekcyjne dla 295 uczniów 3 szkół zawodowych z Powiatu Nowomiejskiego” dofinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego.

Niniejszy dokument jest wersją archiwalną.

Status: w toku

Tryb: nieograniczony

Rodzaj zamówienia: Zapytanie ofertowe

Zamawiający: Powiat nowomiejski reprezentowany przez Zarząd Powiatu

Finansowanie: Środki UE

Nr UZP: nie dotyczy - FPwu.3421-41/10

Termin składania ofert / wniosków: 2011-01-11 11:00:00

Termin otwarcia ofert / wniosków: 2011-01-11 11:15:00

Miejsce złożenia oferty: faks (nr 56 472 42 22) lub drogą pocztową na adres: Starostwo Powiatowe w Nowym Mieście Lubawskim ul. Rynek 1, 13-300 Nowe Miasto Lubawskie

Ogłoszono dnia: 2010-12-31 przez Alina Banaszewska

Treść:

FPwu.3421-41/10

ZAPYTANIE OFERTOWE

Dotyczy: zamówienia publicznego o wartości szacunkowej nieprzekraczającej wyrażonej w złotych równowartości 14 tys. euro.

Zapraszam do złożenia oferty cenowej na usługę przeprowadzenia szkolenia kelnerskiego w ramach Projektu „Wiedza i umiejętności – zajęcia pozalekcyjne dla 295 uczniów 3 szkół zawodowych z Powiatu Nowomiejskiego” dofinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego
Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach,
Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego.
Zadanie 2 poz. 23

1. Opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przeprowadzeniu szkolenia kelnerskiego w ramach Projektu „Wiedza i umiejętności – zajęcia pozalekcyjne dla 295 uczniów 3 szkół zawodowych z Powiatu Nowomiejskiego” dofinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego,
1.1. Szczegółowy opis usługi:
2. Usługa obejmuje przeprowadzenie kursu dla 16 uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Nowym Mieście Lubawskim,
3. Celem kursu jest przygotowanie uczniów do uzyskania umiejętności w zakresie obsługi konsumentów, kompleksowej obsługi imprez.,
4. Kurs obejmuje 80 godzin zajęć,
5. W trakcie zajęć Wykonawca zapewni uczestnikom szkolenia poczęstunek w formie: obiadu.
6. Miejsce prowadzenia kursu: teren Nowego Miasta Lubawskiego lub w odległości nie większej niż 30 km od siedziby szkoły. Transport do miejsca prowadzenia zajęć zapewnia Zamawiający.
7. Szkolenie obejmuje zagadnienia:
- wygląd i prezentacja kelnera,
- Organizacja pracy na stanowisku kelnera,
- Bielizna stołowa, sztućce, szkło, narzędzia stołowe do serwowania napojów i potraw,
- Usługi w zakładach gastronomicznych (śniadania-bufet szwedzki, obsługa gości a’la carte, bankiety zasiadne i w formie stojącej, obsługa wycieczek, room-service),
- Nakrywanie stolików, dekoracja, formowanie serwetek płóciennych,
- Techniki serwowania i podawania potraw i napojów,
- Flambirowanie dań drugich oraz deserów,
- Podawanie wina, zalecane temperatury, dobór do potraw,
- Stosowanie protokołu w przypadku gości V.I.P.,
- Zmienianie nakryć i obrusów w obecności konsumenta,
- Sprzątanie ze stołów z zachowaniem odpowiedniej kolejności i warunków higienicznych,
- Sposoby przyjmowania i obsługa konsumentów o różnych cechach psychologicznych
- Podstawy BHP w pracy kelnerskiej,
- Etyka zawodowa personelu obsługującego
- Zatrucia pokarmowe a wdrożenie systemu HACCP
8. Wykonawca zapewni materiały szkoleniowe, sprzęt, produkty oraz ubiór ochronny (bluza kelnerska dla każdego uczestnika) niezbędne do przeprowadzenia w/w kursu,
9. Po zakończeniu kursu, uczestnicy otrzymają na własność bluzę kelnerską.
10. Uczestnicy kursu po jego ukończeniu otrzymają zaświadczenie.

II. Termin wykonania:
1) cześć teoretyczna i praktyczna kursu: od 24 stycznia 2011 r. do 30 kwietnia 2011 r.,
2) Zajęcia teoretyczne i praktyczne: 12 dni x 6 godzin = 72 godz.
3) Ćwiczenia praktyczne w czasie trwającej imprezy okolicznościowej 8 godzin (w grupach 4 osobowych, każda grupa 2 x 4 godz.)

III. Warunki uczestnictwa w zamówieniu:
1. uprawnienia do wykonywania działalności objętej zamówieniem,
2. posiadanie potencjału technicznego – materiały szkoleniowe, sprzęt, wyposażenie itp.
3. posiadanie potencjału osobowego – osoby z uprawnieniami do szkolenia młodzieży w zakresie objętym zamówieniem.

IV. Sposób złożenia oferty : (w oparciu o załącznik nr 1 do zaproszenia)
1. ceny podane w ofercie (netto + podatek VAT = brutto w PLN) należy określić z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku,
2. ceny podane w ofercie powinny obejmować wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia łącznie z kosztami materiałów szkoleniowych, wyposażenia itp.
3. do oferty należy dołączyć program szkolenia: ilość godzin szkolenia teoretycznego i praktycznego, zakres tematyczny itp.
4. ofertę należy przesłać w formie pisemnej: faxem (nr 0-56 472 42 22) lub drogą pocztową na adres: Starostwo Powiatowe w Nowym Mieście Lubawskim, ul. Rynek 1, 13-300 Nowe Miasto Lubawskie w terminie do dnia 11 stycznia 2011 r. do godz. 11:00

III. Warunki umowy
Z wybranym wykonawcą zostanie zawarta umowa w oparciu o projekt umowy stanowiący załącznik nr 2 do zaproszenia w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego.

Załączniki

« powrót do poprzedniej strony